3 univerzálne čokoládové polevy

    (4 / 5)

    Poznáme to asi všetky. Spokojnosť s koláčom či tortou, ktoré sme vytvorili, nás odpálila do výšin. Pochválil nás manžel, decká sa tešia a vy už čakáte na hostí, ktorí sa majú zastaviť na poobednú kávičku a koláčik. Čo sa však stane. Ideme krájať výtvor, na ktorom je čokoládová poleva, čo nie vždy dopadne dobre. Hoci si nôž namočíme v horúcej vode, čokoládová poleva popuká. Nadšenie je preč, na rad prichádza stres z toho, ako ideme výrobok servírovať. S týmito tipmi sa vám to už nikdy nestane.

    Tip číslo jedna

    cokoladovapoleva1
    ourbestbites.com

    100 gramov masla

    3 lyžice kakaa

    1 lyžica hladkej múky

    1/2 lyžice práškového cukru

    5 lyžíc mlieka

    vanilkový extrakt

    Postup:

    Do hrnca dáme 50 gramov masla, kakao, hladkú múku, cukor a mlieko. Zmes privedieme do varu a neustále miešame. Keď je hmota rozpustená, pridáme ešte 50 gramov masla a vanilkový extrakt. Ak sa nám zdá hmota príliš hustá, pridáme trošku mlieka.

    Tip číslo dva

    cokoladovapoleva2
    abountifulkitchen.com

    150 gramov horkej čokolády

    1 lyžica kakaa

    1 hrnček cukru

    0,5 šálky vody

    Postup:

    Vo vodnom kúpeli si roztopíme 150 gramov kvalitnej horkej čokolády a pridáme cukor, kakao a vodu. Zmes ohrievame na miernom plameni až kým nezhustne.

    Tip číslo tri

    cokoladovapoleva3
    americastestkitchen.com

    125 ml smotany na šľahanie

    125 gramov čokolády

    Postup:

    Smotanu na šľahanie si vylejeme do hrnca a ohrievame ju na miernom plameni. Dávajte si ale pozor, aby ste ju nepriviedli k varu. Vtedy sa stane to, že smotana dostatočne nestuhne. Teplú smotanu odstavíme bokom a nalámeme do nej čokoládu. Miešaním sa čokoláda rozpustí a keď bude mať izbovú teplotu, môžete ju navrstviť na koláč.

    Ako pripravujete polevu vy? Máte nejaké osvedčené tipy? Dajte nám vedieť v komentároch.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), vk.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x