Almoyshavena – Sladký škoricový koláč

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Almoyshavena! To nie je kúzlo ani pozdrav, je to názov vynikajúceho koláča. Tento koláč pochádza zo Španielska, nájdete ho tam takmer v každej domácnosti. Je obľúbeným pokrmom, pretože je jednoduchý chutný a rýchly. 

    Ingrediencie sú cenovo dostupné a nájdete ich v každej domácnosti. Určite tento koláč vyskúšajte a uvidíte, že ho potom budete piecť stále.

    kolac 1
    takprosto.cc

    Na koláč budeme potrebovať:

    200 ml vody

    50 g masla

    50 g rastlinného oleja

    130 g múky

    štipku soli

    3 vajcia

    5 lyžíc cukru

    mletú škoricu

    kolac 2

    Postup:

    Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme variť vodu, pridáme maslo a rastlinný olej.

    2. Keď sa nám maslo rozpustí, hrniec odstavíme. Pridáme múku so soľou a vypracujeme cesto.

    3. Do cesta postupne pridávame vajcia.

    4. Takto pripravené cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    5. Cesto posypeme kryštálový cukrom a škoricou. Škorica dodá koláču neodolateľnú vôňu a fantastickú chuť.

    6. Pečieme pri teplote 170 – 180 stupňov asi 20 minút do zlatova.

    7. Upečený koláč vytiahneme z rúry a môžeme ihneď podávať. Odporúčame jesť koláč s mliekom, kávou alebo kakaom.

    Tento koláč je veľmi obľúbený najmä u detí, ale nepohrdnú nim ani dospelí. Vyskúšajte ho, je vynikajúci!

    zdroj: babskeveci.sk (Marianna), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x