Avokádové pesto

    Loading...
    (0 / 5)

    Ak k avokádu pridáte parmezán alebo iný syr, napríklad kozí, bude mať až hodvábnu konzistenciu a dodáte pestu skvelú originálnu chuť. Pesto môžete pridať k cestovinám, do rizota, natrieť ho na bagetku alebo použiť ako zdravú verziu majonézy do vašich obľúbených sendvičov.

    Budete potrebovať:

    1 zväzok bazalky

    2 zrelé avokáda

    1/2 hrnčeka mletých orechov (vlašské, prípadne aj iné)

    2 lyžice citrónovej šťavy

    3 strúčiky cesnaku

    1/2 soli

    1/2 hrnčeka olivového oleja

    Postup:

    pumpsandiron.com

    Celý postup je veľmi jednoduchý. Postačí, ak máte dobrý mixér, ktorý rozmixuje všetko na hladkú kašu. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, kým sa všetky suroviny nespoja. Hotové pesto vložíme do sklenených zaváraninových pohárov a dáme do chladničky, kde nám vydrží aj týždeň. Ak robíme dvoj alebo viacnásobnú dávku, pokojne môžeme pesto dať aj do mrazničky a budeme ho mať kedykoľvek po ruke. Dobrú chuť.

    foodielovesfitness.com

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), eatingwell.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x