Babičkin strúhaný koláč s džemom

    (5 / 5)

    Pamätáte si ešte na tie fantastické letné koláče od babičky, ktoré ukladala na stôl v záhrade a voňali ako samotné nebo? Nuž dnes ich už robíme málo a tak sa aj tá najlahodnejšia chuť domova stráca kdesi do prázdna. Zmeňte to a nechajte vás domov prevoňať lahodným koláčom, láskou a návratom do starých čias.

    Budete potrebovať:

    2 vajcia

    500g polohrubej múky

    200g masla

    250g práškového cukru

    10g vanilkového cukru

    1ČL prášku do pečiva

    200g jahodového džemu

    Postup prípravy:

    Maslo si roztopte, zmiešajte ho s múkou a práškom do pečiva, pridajte cukor, vajcia a vanilkový cukor. Potom pomaly vypracujte cesto. Keď je cesto hotové, rozdeľte ho na dve časti. Prvú odložte do mrazničky a druhú vyvaľkajte na veľkosť tortovej alebo koláčovej formy. Nezabudnite cesto potiahnuť aj na okraje. Potom naň natrite jahodový, alebo iný ovocný džem a rozotrite ho po celej ploche koláča. Džem by mal mať hrúbku aspoň 1 cm, pokojne môže byť aj viac. Vyberte z mrazničky cesto a nastrúhajte ho na vrch koláča. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 25 minút. Hotový koláčik nechajte mierne vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x