Babičkina kapustová polievka

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Bigos pochádza z tradičnej poľskej kuchyne a ide o vynikajúcu kapustovú polievku s mäsom, pripravovanú nie z kyslej, ale rovno z čerstvej kapusty! Chutí nevídane a v našich končinách sa udomácnil najmä počas vojnových rokov. Nič to však nemení na tom, že ide o veľmi zdravú, chutnú a jednoduchú polievočku.

    Budete potrebovať:

    400g hovädzieho alebo bravčového mäsa

    1 kg surovej bielej kapusty

    2 cibule

    1 mrkva

    2 paradajky

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    slnečnicový olej podľa chuti

    petržlenová vňať podľa chuti

    Postup prípravy:

    Mäso umyte a nakrájajte na kocky. Olej si v hrnci rozpáľte a mäso na ňom nechajte zatiahnuť. Pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno a opekajte ju spolu s mäsom do sklovita. Medzitým si nakrájajte na pásiky mrkvu, pridajte ju k mäsu a opekajte spoločne. Osoľte a okoreňte a premiešajte.

    Plátky paradajok si narežte na kocky, pridajte k zmesi a nechajte, kým pustí šťavu. Potom hrniec zakryte a nechajte zmes dusiť vo vlastnej šťave. Medzitým si nakrájajte kapustu na pásiky, osoľte ju a premiešajte v mise rukami. Nechajte ju 5 minút osolenú odstáť, aby trochu zmäkla a potom ju pridajte k polievke. Zalejte vodou, ale len tak, aby bola hladina zarovno z kapustou a varte približne 1 hodinu. Na záver pridajte petržlenovú vňať a polievku dochuťte. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x