Bešamelová omáčka

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Ak by ste sa prihlásili do školy varenia a došlo by na omáčky, bešamel by bol jednoznačne kráľovnou medzi omáčkami. Jedná sa o základnú bielu omáčku, ktorú pripravujeme napríklad aj k lasagniam alebo k mäsu. Bešamel je rýchla a jednoduchá záležitosť a recept ovláda každá šikovná gazdinka po pamäti. Ak idete túto omáčku pripravovať po dlhšom čase, prinášame vám tento skvelý recept, ktorý vám určite pomôže.

    foodielady

    Budeme potrebovať:

    2 lyžice masla

    2 lyžice múky

    11/4 hrnčeka teplého mlieka

    soľ a korenie

    Postup:

    Pripravíme si panvicu s hlbším dnom. Roztopíme v nej maslo a následne primiešame múku. Nezľaknite sa, hmota bude najskôr trošku hustá, no postupne zredne. Po čase budete vidieť malé bublinky, hmotu nechajte na najslabšom prevreť cca 2 minúty. Postupne pridávame teplé mlieko a stále omáčku miešame, aby sa nám neurobili hrudky. Miešame asi 2 až 3 minúty. Na záver osolíme a okoreníme.

    Ak chcete bešamelovú syrovú omáčku, stačí ak primiešate pol hrnčeka strúhaného syra (napr. parmezánu). Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x