Bieloruské placky

( 4 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Klasické placky sa skladajú z troch zložiek – vajce, zemiaky a soľ. Niekto pridáva aj múku, niekto ich robí bez nej. Tak, či onak, takéto placky robíme často a tak sa zdá, že sme sa ich už objedli. Ak máte radi inovatívne recepty, pripravte si bieloruské bramboračky.

    Sú to klasické placky obohatené o voňavú, chrumkavú a farebnú zeleninu. Na tanieri vyzerajú úžasne a verte, že takejto zeleninovo zemiakovej dobroty sa najedia aj vaše deti. Sú totiž také farebné, až máte pocit, že sú lentilkové.

    Budete potrebovať:

    6 zemiakov

    4-5 nožičiek zelenej cibuľky

    1 červená paprika

    1 mrkva

    1 vajce

    4 PL múky

    olej na opekanie

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Papriku si narežte na drobné kocky, cibuľku si nakrájajte takisto na drobno. Mrkvu a zemiaky si nastrúhajte. Všetku zeleninu vložte do väčšej misy, prisypte múku, vajíčko, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Smažte na vyhriatej panvici ako klasické placky do zlatista. Podávajte so smotanou, alebo smotanovo – bylinkovým dipom. Prajeme dobrú chuť!

    Postup krok za krokom si pozrite vo video návode.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x