Bochník z lístkového cesta plnený mäsom a vajíčkami

    (1 / 5)

    Máte chuť pripraviť si na raňajky niečo naozaj chutné, ale iné ako je obyčajný chlieb, sendvič, či bageta? Inšpirujte sa týmto receptom. Jednoduchý postup, rýchla príprava a dokonalá chuť vám zaručia, že si plnený bochník z lístkového cesta naozaj zamilujete.

    Budete potrebovať:

    650g mletého bravčového mäsa

    6 vajec

    1 lístkové cesto

    2 strúčiky cesnaku

    1 mozzarellu

    petržlenovú vňať podľa chuti

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Dajte si uvariť 4 vajcia na tvrdo. Mleté mäso si dajte do misky a buchnite doň jedno celé vajce, pridajte petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.

    takprosto.cc

    Na papieri na pečenie si vyvaľkajte si lístkové cesto. Naň naneste zhruba polovicu mäsovej plnky a do jej stredu nakrájajte plátky mozzarelly. Uvarené vajíčka si ošúpte a celé ich položte na mozzarellu.

    takprosto.cc

    Na vajcia dajte zvyšnú plnku a doslova ich ňou obložte. Po oboch stranách zvyšného cesta urobte 6 diagonálnych rezov. Tie začnite prekladať jeden vedľa druhého tak, ako to vidíte na obrázku.

    takprosto.cc

    Rozšľahajte si vajíčko a potrite ním cesto zvrchu. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 30 minút. Koláč rozkrájajte a podávajte ešte teplý. Prajeme dobrú chuť!

    takprosto.cc

    zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x