Bôčiková nátierka

( 3 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Ak hľadáte naozajstnú delikatesu spomedzi nátierok, mali by ste ochutnať bôčikovú. Nepatrí síce k najzdravším, no chuťou vás naozaj milo prekvapí. Jej príprava nie je veľmi náročná a výhodou je, že máme hneď niekoľko pohárov, ktoré môžeme skladovať ako klasické zaváraniny. Ak máte radi mäsové pomazánky a nechcete ich kupovať v obchode, vyskúšajte toto.

    Budeme potrebovať:

    1 kg papriky

    1 kg paradajok

    12 ks feferóniek

    1 hlávka cesnaku

    1 kg bôčiku

    korenie podľa chuti

    Na zálievku:

    12 dkg cukru

    2 dcl oleja

    2 a 1/2 PL soli

    Postup:

    Nachystáme si suroviny. Všetko nakrájame na približne rovnaké kúsky a vo veľkej miske premiešame. Zmes rozložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňov Celzia približne hodinku a pol, záleží od rúry.

    Počas pečenia zmes polievame každých 15 minút zálievkou, ktorú sme si zmiešali. Po upečení všetko spolu pomelieme alebo rozmixujeme a dáme do pohárov sterilizovať (postačí 10-15 minút). Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

    Náš tip

    • Počas pečenia môžeme bôčik so zeleninou polievať aj čiernym pivom

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x