Bodkovaný cheesecake s čokoládou

    Loading...
    (0 / 5)

    Amerických cheesecakeov je ako maku, ich recepty sa vylepšujú, vymýšľajú, prerábajú a dolaďujú jedna radosť. No pravý americký cheesecake by mal byť len s tvarohom, nanajvýš s čokoládou. Ak si chcete pripraviť kvalitný cheesecake, ktorý bude nielen chutiť, ale aj vyzerať, skúste tento recept.

    Budete potrebovať:

    300 g maslových sušienok

    200 g masla

    4 PL kakaa

    900 g mascarpone

    400 g kyslej smotany

    130 g práškového cukru

    2 PL vanilkového cukru

    4 vajcia

    120 g tmavej čokolády

    Postup prípravy:

    Sušienky si rozdrvte na prášok a zmiešajte ich s rozpusteným maslom a kakaom. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie alebo vymastite maslom a sušienkový základ do nej natlačte. Potom dajte formu do chladničky, aby maslo so sušienkami pekne stuhlo.

    Medzitým si pripravte tvarohový krém. V miske zmiešajte smotanu, mascarpone, vanilkový cukor a práškový cukor a pridajte vajcia. Všetko spolu rozšľahajte metličkovým šľahačom.

    Z množstva tvarohu si odoberte približne 10-12 polievkových lyžíc a zmiešajte ich s rozpustenou tmavou čokoládou.

    Bielu plnku vylejte do tortovej formy. Hnedú plnku si dajte do cukrárskeho vrecka a na povrch bielej plnky vytláčajte hnedé krúžky. Môžete ich vytláčať náhodne, alebo urobiť vlastný kreatívny obrazec. Hrot cukrárskeho vrecka ale musíte ponoriť máličko hlbšie do tvarohu a kým ešte tlačíte pomaly ho vysúvať. Iba tak sa čokoláda dostane až dovnútra bielej plnky a zároveň ostane zarovno s ním aj na povrchu.

    Rúru si predhrejte na 150 stupňov a chceesecake pečte približne 60 minút. Po upečení nechajte cheesecake v rúre až pokým celkom nevychladne. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x