Bravčové koleno v medovo-cesnakovej marináde

    Loading...
    (0 / 5)

    Tak milé dámy, ak svojich mužov naozaj ľúbite, určite im spravíte radosť týmto výsostne chlapským receptom. Bravčové koleno v medovo-cesnakovej marináde očarí aj toho najnevrlejšieho manžela a vy sa postaráte o príjemný večer. Alebo to využite a spravte mu prekvapko na výročie sobáša.

    Budete potrebovať:

    1,2-1,5 bravčového kolena (neúdeného)

    1 cibuľu

    2 PL medu

    6 PL oleja

    6 strúčikov cesnaku

    1 bobkový list

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Cibuľku načistite na plátky alebo nadrobno a dajte ju hrnca. Bravčové koleno umyte a dajte ho k cibuli. Zalejte mäso vodou ale len tak, aby hladina vody pokrývala vrch mäsa. Pridajte soľ a bobkový list. Nechajte v kuchte asi 1 hodinu.

    Medzitým si zmiešajte med, olej a pretlačený cesnak, pridajte korenie a soľ. Keď je koleno mäkké, vyberte ho a položte na vymastený pekáč. Celý kus mäsa zalejte medovo-cesnakovou marinádou a dobre ho v nej poobracajte. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, potom pekáč vyberte a koleno otočte, opäť ho pooblievajte medovou marinádou a pečte ďalších 15 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x