Broskyňová torta s tvarohom

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Ak chcete usporiadať malú oslavu bez zvláštnej príležitosti, alebo jednoducho zavolať priateľov na návštevu a neviete čo upiecť, máme pre vás tip. Vychutnajte si voňavú a sladučkú maškrtu, ktorú pripravíte ľahko a bez väčšej námahy už za pár minút. Svieža broskyňová torta je to najlepšie riešenie na teplé dni.

    Budete potrebovať:

    250 g polohrubej múky

    120 g masla

    štipka soli

    3 Pl vody

    500 g jemného tvarohu

    1 balíček vanilkového cukru

    trochu citrónovej kôry

    180 g kryštálového cukru

    250 g kyslej smotany

    2 vajcia

    3 ČL škrobu

    400 g konzervovaných broskýň

    Postup prípravy:

    Maslo si rozpustite, zmiešajte ho s múkou a soľou, pridajte vodu a vymieste cesto. Odložte ho do chladničky na približne 20 minút.

    V hlbšej mise si pomocou ručného mixéra dôkladne zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, škrob, citrónovú kôru, vanilkový cukor a kyslú smotanu.

    Cesto dajte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby ste pokryli aj okraje. Potom ho na niekoľkých miestach popichajte vidličkou, aby sa z koláča odparila vlhkosť. Samotné cesto bez plnky dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov približne na 10 minút.

    Keď sa cesto predpečie, vyberte ho z rúry a vylejte doň tvarohovo smotanovú plnku. Na vrch naukladajte broskyne. Ovocie zatlačte do plnky, aby z neho trčal len vrch.

    Znížte teplotu v rúre na 170 stupňov a koláč pečte ešte 40 minút.

    Po upečení nechajte tortu vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a podávajte. Tento dezert je hotové nebíčko v papuľke a zvládnu ho pripraviť aj úplní začiatočníci. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x