Bucatini so šampiňónovou omáčkou

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Šampiňóny miluje celý svet, pretože sa hodia ku všetkému. Najlepšie sú však jednodznačne v talianskej kuchyni, kde sa pridávajú tak do pizze ako do cestovín. Jedny vynikajúce cestoviny s hubovou omáčkou na víne si môžete pripraviť aj vy. Nebude vás to stáť veľa času a vaše chuťové poháriky si budú očarené.

justcoolidea.ru

Na tento recept potrebujeme:

200 g šampiňónov

250 g bucatini (hrubšie špagety, ktoré vyzerajú ako rúrky)

1 strúčik cesnaku

2 PL olivového oleja

50 g masla

50 g strúhaného parmezánu

100 ml suchého bieleho vína

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Predhrejeme si panvicu s olivovým olejom, pridáme cesnak a opražíme do zlatista. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme. Znížime teplotu, pridáme víno a necháme odpariť alkohol. Ochutíme soľou a čiernym korením a varíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Odstránime z ohňa.

Medzitým si dáma variť bucatini na spôsob „al dente“.

Do uvarených cestovín pridáme hubovú omáčku a dobre premiešame.

Podávame s nastrúhaným parmezánom a môžeme pridať aj čerstvé bylinky, alebo petržlenovú vňať.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x