Bucatini so šampiňónovou omáčkou

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Šampiňóny miluje celý svet, pretože sa hodia ku všetkému. Najlepšie sú však jednodznačne v talianskej kuchyni, kde sa pridávajú tak do pizze ako do cestovín. Jedny vynikajúce cestoviny s hubovou omáčkou na víne si môžete pripraviť aj vy. Nebude vás to stáť veľa času a vaše chuťové poháriky si budú očarené.

    justcoolidea.ru

    Na tento recept potrebujeme:

    200 g šampiňónov

    250 g bucatini (hrubšie špagety, ktoré vyzerajú ako rúrky)

    1 strúčik cesnaku

    2 PL olivového oleja

    50 g masla

    50 g strúhaného parmezánu

    100 ml suchého bieleho vína

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Predhrejeme si panvicu s olivovým olejom, pridáme cesnak a opražíme do zlatista. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme. Znížime teplotu, pridáme víno a necháme odpariť alkohol. Ochutíme soľou a čiernym korením a varíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Odstránime z ohňa.

    Medzitým si dáma variť bucatini na spôsob „al dente“.

    Do uvarených cestovín pridáme hubovú omáčku a dobre premiešame.

    Podávame s nastrúhaným parmezánom a môžeme pridať aj čerstvé bylinky, alebo petržlenovú vňať.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x