Čerešňový závin so škoricou

( 4 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Jesenné potešenie na popoludnie k čaju nemôže vyzerať inak, než v podobe štrúdle zo zaváraných čerešní alebo višní s voňavou škoricou. Ak ste túto zaujímavú kombináciu chutí ešte nikdy neskúsili, je ten najvyšší čas. Zdravé čerešne a ešte zdravšia škorica urobia s vašim telom divy a prinesú vám kulinárske potešenie.

    Budete potrebovať:

    230g práškového cukru

    2 vajcia

    4 šálky polohrubej múky

    1 štipka soli

    200g margarínu alebo masla

    ½ šálky slnečnicového oleja

    ½ šálky vody

    1 balíček vanilkového cukru

    1 ČL prášku do pečiva

    1 ČL octu

    1 ČL škorice

    1-2 štipky kyseliny citrónovej

    1 šálka vlašských orechov

    1 veľký pohár zavarených čerešní alebo višní

    Postup prípravy:

    Vajíčka zmiešajte vymiešajte s cukrom (odložte si zhruba 100g nabok), preosejte do nich múku, pridajte zmäknutý margarín, soľ, slnečnicový olej, vodu a vanilkový cukor. V šálke zalejte prášok do pečiva octom a premiešajte, potom pridajte k cestu. Vymieste cesto. So zvyšným cukrom zmiešajte škoricu a kyselinu citrónovú.

    Každé cesto vyvaľkajte, posypte škoricovým cukrom a zasypte čerešňami a orechmi a zarolujte. Štrúdle uložte na pekáč vyložený papierom na pečenie. Pečte cca 20-30 minút pri teplote 200 stupňov, podľa potreby môžete čas pečenia predĺžiť. Štrúdle podávajte ešte teplé, posypané práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x