Cheesecake rezy Krakov

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Môžete milovať tvarohové koláče, môžete milovať aj všetky možné druhy cheesecake, no tento jeden špeciálny si absolútne zamilujete. Je iný, zvláštny a absolútne výnimočný. Neuveriteľne nadýchaný a jemný. A dokonca má aj inú formu. Pečie sa v malom plechu a nie v tortovej forme. Raz ho vyskúšate a iný cheesecake už robiť nebudete.

    Budeme potrebovať:

    1 kg jemného tvarohu

    1 vajce

    8 bielkov

    8 žĺtkov

    230 g masla

    380 g práškového cukru

    2 balíčky vanilkového cukru

    3 ČL škrobu

    100 g hrozienok

    250 g polohrubej múky

    štipka soli

    Postup prípravy:

    130 g zmäknutého masla vymiešame s približne 130 g práškového cukru. Pridáme jedno celé vajce a balíček vanilkového cukru a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku a vymiesime cesto. Hotové cesto uložíme do misky, zakryjeme a dáme do chladničky odpočívať na jednu hodinu.

    Po uplynutí jednej hodiny oddelíme polovicu cesta, ktoré rukami vystelieme na plech pokrytý papierom na pečenie a dobre ho popicháme vidličkou. Opäť odložíme do chladničky.

    Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame jemný tvaroh, pridáme zvyšné zmäknuté maslo a zvyšný práškový cukor. Miešame na nízkych otáčkach ručným mixérom a po jednom pridávame žĺtky. Keď máme všetky žĺtky v tvarohovej zmesi zvýšime otáčky a vymiešame peknú tvarohovú zmes.

    V inej miske si rozšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme ešte trochu práškového cukru a šľaháme do hustej peny. Potom už len lyžicou primiešame hrozienka a prisypeme škrob.

    Do tvarohovej zmesi pomaličky primiešame bielkovú zmes a všetko ešte raz dobre zmiešame, tentokrát už len varechou.

    Z chladničky si vytiahneme plech aj zvyšné cesto. Tvarohovú zmes vylejeme na cesto popichané vidličkou a zo zvyšného cesta vyvaľkáme alebo vyformujeme pásiky, ktorými pokryjeme vrch koláča. Môžeme ho pokryť ako mrežovník, alebo to tvaru kociek.

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 50-60 minút. Chceesecake je hotový vtedy, ak je zlatisté nielen cesto, ale aj tvaroh na vrchu. Či je cheesecake správne upečený zistíme tak, že ak s plechom trochu potrasieme, tvaroh sa trasie ako huspenina. Po upečení rúru vypneme a necháme koláče pri pootvorených dvierkach ešte asi 15-20 minút. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj:  babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x