Chlieb bez múky a lepku

( 2 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Čoraz častejšie sa stretávame s tým, že ľudia si chlieb pečú doma sami a ten z obchodov akosi obchádzajú. Nuž pochopiteľne. Má to hneď dva dôvody. Prvým je azda to, že chlieb z obchodov už nie je to, čo býval kedysi. Tým druhým zasa to, že z roka na rok stúpa počet celiatikov, alergikov na múku, či lepok. Napriek tomu si mnoho ľudí život bez chleba nevie predstaviť. Patríte k nim tiež? Pripravte si chlebík-bezlepkový a určite nebudete ľutovať.

Budete potrebovať:

4 vajcia

90g sezamových semiačok

90g slnečnicových semiačok

90g posekaných vlašských orechov

90g tekvicových semiačok

90g ľanových semiačok

½ ČL prášku do pečiva

100ml vlažnej vody

trochu soli

Postup prípravy:

Najprv si posekajte všetky semiačka a orechy na drobno, alebo v tom lepšom prípade na múku.

chleabseed mix 002
cabinorganic.com

Vyšľahajte bielka so soľou, aby bola bielková pena celkom pevná. Pridajte do nich prášok do pečiva a vodu a všetko spolu premiešajte. Následne prisypte všetky vopred zmiešanú múku zo semiačok a dobre premiešajte.

Vylejte cesto do vymastenej formy na pečenie chleba. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne 50 minút.

Lithuanian_Bread_with_Seeds
amychaplin.com

Po dopečení vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Chlieb z formy vybehne jednoducho sám, keď ju otočíte dole dnom. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), instructables.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x