Chlieb bez múky

( 4 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Čoraz častejšie sa stretávame s tým, že ľudia si chlieb pečú doma sami a ten z obchodov akosi obchádzajú. Nuž pochopiteľne. Má to hneď dva dôvody. Prvým je azda to, že chlieb z obchodov už nie je to, čo býval kedysi. Tým druhým zasa to, že z roka na rok stúpa počet celiatikov, alergikov na múku či lepok. Napriek tomu si mnoho ľudí život bez chleba nevie predstaviť. Patríte k nim tiež?

    Hádam netreba zdôrazňovať, že chlieb ako najzákladnejšia potravina v živote človeka chýba, pokiaľ ju nemá. Náhrad je množstvo. Tú najlepšiu si však môžete pripraviť u vás doma. A budete presne vedieť, čo vkladáte do úst.

    Bezlepkový chlieb je plnohodnotnou a zdravou náhradou toho pšeničného, navyše obsahuje čisto prírodné suroviny. A čo je veľmi dôležité – je lacný.

    Budete potrebovať:

    4 vajcia

    90 g sezamových semiačok

    90 g slnečnicových semiačok

    90 g posekaných vlašských orechov

    90 g tekvicových semiačok

    90 g ľanových semiačok

    ½ ČL prášku do pečiva

    100 ml vlažnej vody

    trochu soli

    Postup prípravy:

    Najprv si posekajte všetky semiačka a orechy nadrobno, alebo v tom lepšom prípade, na múku.

    chleabseed mix 002
    cabinorganic.com

    Vyšľahajte bielka so soľou, aby bola bielková pena celkom pevná. Pridajte do nich prášok do pečiva a vodu a všetko spolu premiešajte. Následne prisypte všetky vopred zmiešanú múku zo semiačok a dobre premiešajte.

    Vylejte cesto do vymastenej formy na pečenie chleba. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne 50 minút.

    Lithuanian_Bread_with_Seeds
    amychaplin.com

    Po dopečení vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Chlieb z formy vybehne jednoducho sám, keď ju otočíte dole dnom. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), instructables.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x