Cibuľový chlieb

    Loading...
    (4 / 5)

    Chlieb je potravina, ktorú má na stole asi každý. Vždy tvorí základ nášho nákupného zoznamu. Čo tak si ho pripraviť doma? A nie je to len taký obyčajný chlebík. Je to cibuľový chlieb, ktorý budete milovať a tá vôňa je jednoducho úžasná. Jediné negatívum je, že musíte počkať, kým úplne nevychladne, čo je, povedzme si na rovinu, niekedy ťažké.

    cibulovychlieb1
    homecookingadventure.com

    Budete potrebovať:

    1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky

    1 zväzok zelenej cibuľky

    2 lyžice olivového oleja

    soľ

    Cesto

    4 šálky (500 g) múka

    1 lyžička (5 g) soli

    25 g čerstvého droždia

    1 zväzok zelenej cibuľky (jemne nasekaná)

    320 ml teplej vody

    skaramelizovaná cibuľka

    Postup:

    V panvici ohrejeme olej na strednom plameni. Pridáme cibuľu a varíme domäkka. Dochutíme soľou a necháme vychladnúť. Vo veľkej miske si zmiešame múku so zelenou cibuľkou a droždie zmiešame so soľou a 80 ml vody. Po premiešaní všetkých ingrediencií pridáme zvyšok vody a po ďalšom premiešaní pridáme karamelizovanú cibuľku z panvice.

    Cesto miešame až kým sa neodliepa od stien misky. Zakryjeme ho utierkou a necháme asi jednu hodinu odpočívať v teple. Na pomúčenej doske vytvarujeme bochník. Vložíme ho do plechu s rozmermi najlepšie 15 x 25 a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

    cibulovychlieb2
    homecookingadventure.com

    Bochník posypeme soľou a cibuľou podľa chuti. Rúru predhrejeme na 240 stupňov Celzia a na spodnú časť rúry dáme plech s vodou, aby sa mohla počas pečenia vyparovať. Pečieme 15 minút a po 15 minútach odstránime plech s vodou. Znížime teplotu na 230 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Pred rezaním je potrebné nechať chlieb úplne vychladnúť. Dobrú chuť.

    K receptu pripájam aj video, ktoré vám ukáže, ako na to.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), homecookingadventure.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x