Čokoládová mousse torta zdobená bonbónmi

    Loading...
    (0 / 5)

    Čokoláda naša každodenná! Určite už každá z nás experimentovala s čokoládovou tortou. Ale napadlo vám niekedy, že by mohla byť jemná ako letný vánok alebo ako obláčik na modrej oblohe? Môžem vám s určitosťou potvrdiť, že tu je taká možnosť. Veď to môžete skúsiť, nakoľko vám prinášame recept na práve takú chuťovku.

    Budeme potrebovať:

    Na korpus:

    3 bielky

    6 PL cukru

    Štipka soli

    200 g mletých lieskových orieškov

    Na mousse krém:

    3 žĺtky

    85 ml cukrového sirupu (90 g cukor a 90 ml vody)

    150 g horkej čokolády (65%)

    300 ml smotany na šľahanie

    Na ozdobenie:

    čokoládové bonbóny

    drvené lieskové orechy

    Postup:

    Bielka izbovej teploty vyšľaháme so štipkou soli na jemnú penu. Po častiach pridávame cukor, kým nám nevznikne hustá pena. Jemne primiešame mleté orechy a vylejeme do formy s priemerom 18 cm a vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme na 160°C približne 10-15 minút.

    V hrnci si pripravíme cukrový sirup. Cukor a vodu necháme vrieť po bodu 2-3 minút, následne necháme vychladnúť. Mousse krém si pripravíme nasledovne. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Nad parou si tiež vymiešame žĺtka s cukrovým sirupom tak, že hrniec budeme mať z časti priamo vo vode. Keď bude pena dostatočne vymiešaná, odstavíme nádobu z ohňa a miešame ručným mixérom ešte ďalších 5-7 minút. Pre ďalšie použitie musí byť pena vychladená.

    nosalty.hu

    K penovej zmesi prilejeme vychladnutú čokoládu a premiešame. Smotanu na šľahanie, ktorú sme mali v chladničke najmenej 12 hodín, vymiešame na penu a po častiach ju vmiešame do čokoládového krému. Krém vylejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke 3-4 hodiny. Tortu dozdobíme rozdrvenými orieškami a čokoládovými bonbónmi.

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

    Tip od nás:

    • Ak máte skúsenosť s prípravou vlastných bonbónov tak neváhajte a choďte do toho. Môžete do nich použiť aj mousse krém z torty

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x