Čokoládová pena s kokosovou šľahačkou

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Táto chutná, zdravá a nie príliš kalorická čokoládová pena je vynikajúcou náhradou klasických mliečnych dezertov. Okrem iného, príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju každý.

Budeme potrebovať:

1 konzervu cíceru (prípadne vopred uvarený vo vode)

170 gramov kvalitnej horkej čokolády

1 lyžica agávového sirupu

1 lyžica mandľového mlieka

250 gramov kokosovej smotany

2 lyžice cukru

Postup:

Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a počas miešania pridáme agávový sirup a mandľové mlieka. Z konzervy s cícerom vylejeme prebytočnú vodu a v mixéri ho rozmixujeme na úplne hladkú kašu. Výslednú hmotu pridáme k čokoláde a dobre premiešame.

Penu dáme do sklenených pohárikov a vložíme ju do chladničky aspoň na 1 hodinu. Pred samotným podávaním si vyšľaháme kokosovú smotanu s cukrom a ozdobíme na vrch. Zdravý dezertík je na svete. Dobrú chuť.

kitchenmag.ru

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), kitchenmag.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x