Čokoládová pena s kokosovou šľahačkou

    Loading...
    (5 / 5)

    Táto chutná, zdravá a nie príliš kalorická čokoládová pena je vynikajúcou náhradou klasických mliečnych dezertov. Okrem iného, príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju každý.

    Budeme potrebovať:

    1 konzervu cíceru (prípadne vopred uvarený vo vode)

    170 gramov kvalitnej horkej čokolády

    1 lyžica agávového sirupu

    1 lyžica mandľového mlieka

    250 gramov kokosovej smotany

    2 lyžice cukru

    Postup:

    Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a počas miešania pridáme agávový sirup a mandľové mlieka. Z konzervy s cícerom vylejeme prebytočnú vodu a v mixéri ho rozmixujeme na úplne hladkú kašu. Výslednú hmotu pridáme k čokoláde a dobre premiešame.

    Penu dáme do sklenených pohárikov a vložíme ju do chladničky aspoň na 1 hodinu. Pred samotným podávaním si vyšľaháme kokosovú smotanu s cukrom a ozdobíme na vrch. Zdravý dezertík je na svete. Dobrú chuť.

    kitchenmag.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), kitchenmag.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x