Čokoládová torta bez múky len z troch surovín

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Milovníci čokolády budú milovať aj tento koláčik. Lepšie povedané tortu, ktorá stojí za všetky drobné. Jej chuť je priam božská a je zložená len z troch ingrediencií. Jednoduchá ako žiaden iný zákusok vám prinesie toľko potešenia, koľko si zaslúžite.

    Budete potrebovať:

    175 g horkej čokolády

    7 vajec

    140 g masla

    Postup prípravy:

    Čokoládu rozoberte na kocky a vo vodnom kúpeli ju rozpustite. Pridajte k nej aj maslo a nechajte zmes rozpustiť spolu. Medzitým si oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky pridajte k vychladnutej čokoláde s maslom. Bielky vyšľahajte do peny. Tú potom lyžicou zamiešajte k čokoládovej zmesi a opatrne jemne miešajte, kým nedostanete jednotnú konzistenciu. Zmes nalejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a nechajte piecť v rúre pri teplote 130 stupňov zhruba 25-30 minút. Koláč jedzte teplý s čerstvou šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), afternoonrecipes.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x