Cordon bleu

    (5 / 5)

    Máte radi cordon bleu? Potom vám tento recept určite zachutí. Výhodou je, že sa pripravuje v jednej mise a máte ho hotový pomerne rýchlo. Ak nemáte ešte premyslené, čo variť na obed cez víkend, toto bude jasná voľba.

    Budeme potrebovať:

    400 gramov kuracích pŕs

    100 gramov hladkej múky

    3 lyžice oleja

    1 stredná cibuľa

    1 lyžička dijonskej horčice

    3 dcl vývaru alebo vody

    100 ml smotany na šľahanie

    80 gramov šunky

    70 gramov syra

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup:

    Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame ich na klasické rezne. Okoreníme a osolíme a nakoniec obalíme v múke. Prebytočnú múku otrasieme tak, aby to nebola nejaká hrubá vrstva.

    Na panvici si rozohrejeme olej a rezne opražíme z každej strany zľahka, len aby sa uzavreli póry. V rovnakej panvici si speníme cibuľku a pridáme vývar alebo vodu spolu s horčičou. Na konci pridáme smotanu na šľahanie a do tejto zmesi vrátime mäso. Ak máte panvicu, ktorá môže ísť zároveň do rúry, máte vyhraté. Ak nie, stačí keď zmes prelejete do sklenenej misy a tam mäso naukladáte. Na vrch každého mäsa dáme šunku a syr a dusíme v rúre asi 10 minút zakryté. Omáčka nám trochu zhustne a syr sa roztopí. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x