Cuketové karbonátky s mletým mäsom

    Loading...
    (1 / 5)

    Cuketové karbonátky sú sezónnym hitom každý rok. Mleté mäso je vďaka nim šťavnatejšie a lahodnejšie a sú tiež zdravším variantom. Okrem mäsa totiž do seba dostanete aj dostatok zeleniny. Nečakajte už ani chvíľočku a utekajte ich pripraviť na dnešnú večeru.

    Budete potrebovať:

    300-400 g mletého bravčového mäsa

    1 väčšia cuketa

    2 vajcia

    2 PL hrubej múky

    1 ČL soli

    1-2 PL strúhanky (alebo krupice)

    ½ ČL čierneho korenia

    Postup prípravy:

    Cuketu si umyte, orežte kraje a ošúpte. Postrúhajte ju na jemnom, alebo hrubom strúhadle a dobre postláčajte, aby z nej stiekla všetka prebytočná voda.

    sovkusom.ru

    Pridajte cuketu do misky s mletým mäsom, rozbite dve vajcia, pridajte hrubú múku a strúhanku, soľ a korenie a všetko spolu dobre premiešajte. Nechajte zmes štvrťhodinu odpočívať a potom mokrými rukami tvarujte guľky veľkosti podľa vašej chuti.

    sovkusom.ru

    Každú karbonátku ešte vyváľajte v troche strúhanky a dajte vyprážať na olej do zlatista. Podávajte so zeleninkou a mladými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x