Cuketovo-mäsové karbonátky

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Toto jedlo si obľúbite na prvú a to nielen pre jeho chuť, ale aj pre skvelú kombináciu zdravia a výdatnosti. Cukety, ako obľúbená potravina leta sú v spojení s mäsom tým najlepším možným variantom, ako si spríjemniť večer dobrým jedlom. Poďme na to.

    Budete potrebovať:

    300-400 g akéhokoľvek mäsa

    1 stredne veľkú cuketu

    2 vajíčka

    1-2 PL krupice

    1 ČL soli

    strúhanku

    korenie a soľ

    olej na vyprážanie

    Postup prípravy:

    Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Nemusíte ich šúpať ani vyberať striedku. Postrúhanú cuketu osoľte a nechajte 10 minút stáť, aby stiekla z vody. Potom ju vyžmýkajte a pridajte do nej vajcia, mleté mäso, krupici, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút, aby všetko spolu nasiaklo šťavou.

    Na panvici si rozohrejte olej a rukami formujte karbonátky, alebo hrubšie placky, ktoré pred vyprážaním zľahka obaľujte v strúhanke. Karbonátky vyprážajte na oleji do zlatista a podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovo cesnakovou omáčkou, alebo s pečenými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

    takprosto.cc

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x