Cuketovo-tvarohové fitness placky so smotanovo-cesnakovým dipom

    (2 / 5)

    Sezóna záhradnej zeleniny ja tu a my sa môžeme začať tešiť na fantastické jedlá pripravené priamo z nej. Príkladom za všetky sú cuketové placky, ktoré nemajú páru. Jednoduchý a jemný pokrm milujú malí aj veľkí a ak viete, ako ich pripraviť chutne a pritom inak, budú si zaručene pýtať dupľu.

    Tvaroh a cuketa je ideálna kombinácia chutí, ktorá je navyše extrémne zdravá. Ak ju spojíte do jemného cestíčka, potom nemôže vzniknúť nič iné, len najlepšie placky pod slnkom. A tento turecký recept je perlou medzi drahokamami.

    Budeme potrebovať:

    800g cukety

    2 cibule

    2 vajcia

    1 PL prášku do pečiva

    250g polohrubej múky

    200g hrudkovitého tvarohu

    petržlenová vňať podľa chuti

    kôpor podľa chuti

    soľ podľa chuti

    3 strúčiky cesnaku

    200g kyslej smotany

    olivový olej

    Postup prípravy:

    Cuketu si nastrúhame na jemno, osolíme a necháme na 20 minút postáť v miske, aby pustila prebytočnú šťavu. Cibuľu, petržlenovú vňať a kôpor si nakrájame na drobno. Vajíčka si dôkladne rozmiešame a tvaroh nastrúhame na hrubšom strúhadle. Múku si zmiešame s práškom do pečiva a cuketu postláčame, aby v nej neostala šťava. Všetko spolu dôkladne zmiešame a vznikne nám hustejšie cesto. Na panvici si necháme rozohriať olej a lyžicou dávkujeme placky. Keď sú placky hotové, v miske si zmiešame smotanu s pretlačeným cesnakom. Na teplé placky podávame studený dip. Prajeme dobrú chuť!

    Video návod tu:

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x