Cukety s mäsom na orientálny spôsob

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Akoby to vyzeralo, keby v orientálnej kuchyni nedominovala voňavá zelenina? Ak ste ešte nikdy nejedli cukety na turecký spôsob, je správny čas to vyskúšať. Vychutnajte si kombináciu podmanivých korenín, lahodného mäsa a delikátnej zeleniny.

    Budete potrebovať:

    4 cukety

    250g mletého hovädzieho mäsa

    2 paradajky

    1 petržlen

    petržlenovú vňať podľa chuti

    1 cibuľu

    orientálne korenie podľa chuti

    1 šálku ryže

    2 PL paradajkového pretlaku

    soľ a korenie podľa chuti

    slnečnicový olej

    Postup prípravy:

    Cukety umyte a odrežte z nich konce. Každý cuketu rozdeľte na 4-5 rovnakých častí (podľa veľkosti cukety) a zrniečka vydlabte lyžičkou. Cibuľu si nakrájajte nadrobno, petržlen a paradajky na kocky a pridajte aj petržlenovú vňať nakrájanú na drobno. Zmes zamiešajte. Ryžu umyte a neuvarenú ju primiešajte k mletému mäsu. Mäso a zeleninovú zmes zmiešajte dokopy a dôkladne premiešajte, aby sa spojili chute. Prisypte orientálne korenie a aj je treba, dosoľte a okoreňte.

    Do hrnca si dajte paradajkový pretlak, pridajte pohár vody a trochu slnečnicového oleja. Nechajte zmes zahriať a vložte do nej cukety v strede naplnené mäsovo-zeleninovou zmesou. Cuketové kúsky duste približne 30 minút na miernom ohni. Podávajte teplé s bylinkami a kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x