Divoká krémová cesnačka

( 2 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Explóziu chutí zažijete, keď si pripravíte túto fantastickú cesnačku zloženú z medvedieho cesnaku a obyčajného cesnaku. Ak aj vy milujete všetko cesnakové, teplé a krémové, neváhajte a začnite chystať hrnce.

    Táto polievka je extrémne zdravá a pokojne môžeme povedať, že okrem toho, že je chutná je aj perfektným liekom v jarných chorobách, jarných únavách, či jarnom prechladnutí. Postaví vás na nohy lepšie než zeleninový vývar.

    Budete potrebovať:

    500g medvedieho cesnaku

    3 mladé cibuľky

    3 strúčiky cesnaku

    2 stredne veľké zemiaky

    1 zeleninový bujón

    200ml smotany na šľahanie

    1 PL múky

    5g masla

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Medvedí cesnak opláchnite pod studenou vodou a nakrájajte nadrobno. To isté urobte aj s mladou cibuľkou a všetko hoďte do hrnca na rozohriate maslo. Nechajte trochu podusiť, aby sa uvoľnili chute a potom pridajte nadrobno nakrájané zemiaky, pretlačte cesnak, bujón a pridajte asi liter vody. Varte až pokým zemiaky nebudú rozvarené. Ak už máte zemiaky mäkké, pridajte šľahačkovú smotanu a nechajte polievku opäť prevrieť. Potom pomixujte ponorným mixérom do hladka. Polievku osoľte a okoreňte a ak je potrebné zahustite múkou a vodou. Ak je naopak príliš hustá, pridajte trochu vody a nechajte prevrieť. Polievočka je hotová, prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x