Domáca baklažánová omáčka

    Loading...
    (2 / 5)

    Baklažán je zelenina, ktorá sa nepripravuje až tak často. Napriek tomu, že jedlá z neho sú ľahké a výdatné zároveň a navyše veľmi chutné. Baklažán totiž znesie aj koreniny, aj jemné ochutenie. Dá  sa z neho pripraviť naozaj čokoľvek. Napríklad aj pasta, ktorú môžete použiť ako omáčku na cestoviny. A je naozaj fantastická!

    Budete potrebovať:

    2 baklažány

    40 g vlašských orechov

    1 strúčik cesnaku

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Baklažány opláchnite a osušte a poprepichujte zo všetkých strán vidličkou. Potom ich dajte v celosti na plech a pečte pri teplote 180 stupňov približne polhodinu. Po vypratí baklažán rozkrájajte a premeľte cez mlynček na kávu, alebo rozmixujte. Po niekoľkých otáčkach pridajte do mixéra vlašské orechy a pretlačte cesnak, osoľte a okoreňte a ešte raz všetko spolu pomixujte. Fantastickú pastu skladujte v uzatvorených zaváraninových pohároch v chladničke a používajte ako omáčku alebo dochucovalo. Verte, budete sa zalizovať! Prajeme dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x