Domáca čalamáda

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Sezóna príprav na zimu je na svojom začiatku a ak chcete využiť čo najčerstvejšie plody z vašej záhradky, rýchlo by ste mali chystať zaváracie poháre. Dnes vám ponúkame recept na domácu čalamádu, ktorá chutí naozaj ako tá babičkina.

    Budete potrebovať:

    2 kg bielej kapusty

    300 g uhorky

    6 ks červenej papriky

    4 mrkvy

    200 g zelenej papriky

    2 stredne veľké cibule

    1 ČL horčicových semiačok

    1 ČL koriandra

    1 ČL korenia štyroch farieb (alebo obyčajného čierneho)

    6 dl octu

    4 šálky kryštálového cukru

    4 ČL soli

    Postup prípravy:

    Všetku zeleninu si dôkladne umyte, očistite od končekov, či nedostatkov. Všetko narežte na pásiky, okrem uhorky, tú môžete narezať na tenké kolieska. Zeleninovú zmes v mise zamiešajte a posypte soľou, pridajte korenie  a nechajte odstáť približne hodinu, aby sa pustila šťava.

    Potom zeleninu naukladajte do pohárov približne do ¾. Ocot a kryštálový cukor si len mierne ohrejte a pridajte k zmesi horčičné semiačka a koriander. Zalejte zmesou poháre a dober uzatvorte. Potom ich dajte do rúry vyhriatej na 90 stupňov a zavárajte približne 30 minút. Po vybratí z rúry poháre otočte hore dnom a prikryte dekou. Na druhý deň môžete poháre ukladať do regálov. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x