Domáca mokrá torta

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Moja babička bola neskutočná pekárka. Ako dieťa si pamätám na mnoho koláčov, avšak až teraz, keď zomrela, dostali sme sa s mamou pri vypratávaní jej vecí k zošitu, kde si písala recepty na sladkosti. A našli sme hotový poklad, pretože najlepší „nedeľný“ zákusok aký si od babičky pamätám, bola mokrá čokoládová torta.

    titulka cokomilk
    tasteofhome.com

    Rozhodla som sa, že sa s receptom na tento dokonalý koláč s vami podelím. Aj keď babička bola skvelá pekárka aj kuchárka, tento recept nie je vôbec zložitý. Netrvá dlho a výsledok môžete servírovať tak pre návštevu, ako na rodinných oslavách, či v nedeľu po obede pre rodinu. Zaručene sa budete zalizovať.

    4
    popsugar.com.au

    Čo budeme potrebovať na cesto:

    2 hrnčeky hladkej múky
    1 lyžička soli
    1 lyžička prášku do pečiva
    2 lyžičky sódy bikarbóny
    3/4 šálky kakaa (ideálne na pečenie, ale môže byť aj obyčajné)
    2 šálky cukru
    1 šálka oleja
    1 šálka uvarenej kávy
    1 šálka mlieka
    2 väčšie vajcia
    1 lyžička vanilkovej arómy

    Čo budeme potrebovať na ľadovú mliečnu plnku:

    1 šálka mlieka
    5 lyžíc hladkej múky
    1/2 šálky zmäknutého masla
    1/2 šálky stuženého tuku

    1 hrnček cukru
    1 čajovú lyžičku vanilkovej arómy

    3
    bbcgoodfood.com

    Postup prípravy :

    Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Do misky si dáme všetky suché prísady a dobre premiešame. Potom pridávame olej, kávu a mlieko. Všetko spolu vymiešavame pri strednej rýchlosti cca 1 minútu. K vymiešanej hmote pridáme vajcia a vanilkovú arómu a miešame ešte približne 2 minúty.

    Cesto pečieme približne 23-30 minút, no všetko záleží od vašej rúry, moja pečie dosť rýchlo a intenzívne. Cesto si pre istotu kontrolujte a ak sa vám bude zdať, že je stále nedopečené, skúste pridať teplotu.

    Keď je cesto upečené, necháme ho 10 minút vychladiť a prerežeme, aby nám ostali dve okrúhle časti. Medzitým si pripravíme ľadovú mliečnu plnku. V hrnci si varte mlieko a múku až kým nezhustne.

    Kým sa nám hustá zmes chladí, v miske si zmiešame zmäknuté maslo,  stužený tuk, cukor a vanilkovú arómu. Pridajte do vychladenej mliečnej zmesi a miešajte ešte 10 minút. Potom plnku natrite medzi cesto a po celej torte.

    2
    food.com

    Vynikajúci zákusok je hotový! Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), tasteofhome.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x