Domáca pizza

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Pizzu obľubujeme v rôznych variáciách, či už sa jedná o klasickú so šunkou a syrom, alebo ananásovú. Tento týždeň sme sa ale predsa len rozhodli vyskúšať niečo nové, objaviť nové chute a pustili sme uzdu našej fantázii.

pizza1
nosalty.hu

Budeme potrebovať:

2,5 dl vody

50 dkg hladkej múky

5 dkg droždia

1 KL soli

1 KL cukru

2 PL olivového oleja

3 dl vody

5 strúčikov cesnaku

2 veľké cibule

40 dkg kukurice v konzerve

10 dkg slaniny nakrájanej na kocky

10 dkg údenej krkovičky nakrájanej na kocky

20 dkg strúhaného syra

Postup:

pizza2
foodnetwork.com

Do vlažnej vody vložíme droždie a necháme vykysnúť kvások, ktorý následne s olejom prilejeme do múky, soli a cukru. Cesto vymiesime a necháme odpočívať v teple po dobu 30 minút.

pizza3
foodnetwork.com

Cesto vyvaľkáme alebo roztiahneme na plechu, ktorý sme potreli olivovým olejom. Kyslú smotanu rozmiešame s roztlačeným cesnakom a potrieme ňou pizzové cesto. Na takto pripravený pizzový základ navrstvíme cibuľu, kukuricu, slaninu, krkovičku a strúhaný syr.

V predhriatej rúre pečieme na 220°C približne 15-20 minút. Dĺžka pečenia zároveň závisí od hrúbky cesta a množstva oblohy. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x