Domáce cestoviny

( 4 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Príprava rezancov do polievky je celkom jednoduchá záležitosť. Na ich výrobu nebudete dokonca potrebovať ani špeciálny prístroj. Ak ste fanúšikom rôznych polievok, predovšetkým vývarov tak ako ja, tento recept vás určite poteší. Kupované rezance majú často nevýraznú chuť a veľmi ľahko sa rozvaria. To určite dobre poznáte. Pri tomto recepte je najdôležitejšie dobre rozpracovať cesto a potom ich nechať vysušiť. 

    rezance9
    bonappetit.com

    Na výrobu domácich rezancov budete potrebovať:

    1 hrnček hladkej múky

    2 vajíčka

    1 lyžičku soli

    Postup:

    Múku si preosejeme, pridáme lyžičku soli a v strede urobíme priehlbinku, kam pridáme dve vajíčka.

    rezance3
    thepioneerwoman.com

    Cesto je najlepšie spracovať rukami.

    rezance4
    thepioneerwoman.com

    Cesto je vypracované, keď sa už nelepí, je tuhšie a má na všetkých miestach rovnakú farbu. Pracovnú dosku si následne pomúčte a z cesta vyvaľkajte tenké placky.

    rezance5
    thepioneerwoman.com

    Vyvaľkať ich treba približne na 2 až 3 mm a z tohoto množstva je ideálne urobiť dve rovnako veľké placky. Cesto necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodinu.

    rezance6
    thepioneerwoman.com

    Potom si nakrájame rezance a rozložíme ich na papier na pečenie, kde ich necháme poriadne vysušiť.

    rezance7
    thepioneerwoman.com
    rezance1
    themamasgirls.com

    Vysušené rezance vždy uchovávajte v uzavretej nádobe, aby nenavlhli. Ak ich navyše vložíte do nejakej dekoračnej nádoby a ešte trochu ozdobíte, môže to byť aj skvelý darček pre vašich priateľov alebo rodinu.

    rezance8
    thesigilwitch.com

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), thepioneerwoman.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x