Domáce karamelky z 3 ingrediencií

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Neexistuje nič lepšie ako dobré karamelky. Tie v obchodoch zďaleka nie sú to, čo by mali byť a preto si ich radi vyrábame doma. No nie každý recept vyjde a nie každé karamelky sú naozaj chutné. Dnes vám prinášame hneď dva recepty na vynikajúce domáce karamelky, po ktorých sa budú všetci vaši blízki oblizovať.

b1b53069d7eb762f_caramel_top
popsugar.com

Dva recepty, dva rôzne postupy, no dva rovnako chutné, jemné a famózne výsledky. Zatiaľ čo pri prvom recepte budeme použijeme pri príprave na popularite rastúce hí maslo, druhý recept bude tradičnejší a aj po niečo jednoduchší. Poďme na to.

Karamelky z ghee masla

Ghee maslo sa teší veľkej obľube najmä u ľudí, ktorí sa snažia prejsť na zdravšiu stravu, alebo u tých, ktorí trpia laktózovou intoleranciou. Ak sa nebránite novým veciam, ghee maslo dostať kúpiť bez problémov už aj na Slovensku. Možno vám zachutí a možno nie. Ak by ste si chceli vyrobiť vlastné ghee maslo, skúste sa pozrieť na jeden z našich receptov. www.babskeveci.sk/ghee-maslo-ak-sa-naucite-tento-recept-uz-nikdy-nebudete-pouzivat-iny-tuk/

Na karamelky z ghee masla budeme potrebovať:

200ml ghee masla

150-200g cukru

2PL medu

30g masla

1 balíček vanilkového cukru

Postup:

V malom hrnci si zmiešame všetky ingrediencie, ako posledné pridávame ghee maslo. Povaríme asi 30 minút za stáleho miešania a na miernom ohni. Konzistencia by mala byť pevnejšia a karamel by mal mať jasnú hnedo zlatistú farbu.

1
justcoolidea.ru
2
justcoolidea.ru

Karamel nalejeme do formičiek na ľad, ktoré si pre istotu môžeme zľahka ponatierať rastlinným olejom, alebo rozpusteným maslom.

Formičky s karamelom dáme do mrazničky na cca 30 minút. Po vybratí zľahka vylúpneme a môžeme maškrtiť. Ideálne ku káve a čaju!

Sea Salt Caramels
thecomfortofcooking.com

Klasické karamelky

Klasické karamelky, na aké sme zvyknutí z detstva, nemajú chybu. Sú čertovsky sladučké a chutné a najlepšie je, keď sú ešte aj jemne horkasté. Vtedy sa nám karamel podaril.

Na klasické karamelky budeme potrebovať:

400ml šľahačkovej smotany

400g cukru

40g masla

Postup:

V malom hrnčeku si zmiešame studenú smotanu s cukrom, premiešame a za stáleho miešania varíme na miernom ohni.

Keď začne karamel hustnúť a hnednúť, vypneme plyn a pridáme maslo. Dôkladne premiešame, aby vznikla hladká hmota. Opäť vylejeme do formičiek na ľad, alebo na papier na pečenie a vykrajujeme, alebo režeme na kocky. Komu sa ako páči.

3
justcoolidea.ru

Dáme do chladničky aspoň na hodinu, alebo do mrazničky zhruba na pol hodinu. Vyberieme a môžeme maškrtiť.

Dajte nám vedieť, ako pripravujete karamelky vy a nezabudnite vyskúšať aj náš recept. Stojí za to sa o oň podeliť aj s priateľkami. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

Náš tip:

  • Domáce karamelky sú perfektou alternatívou, keď majú vaše ratolesti narodeniny a nosia do školy kupované cukríky z obchodu. Prekvapte ich kamarátov a pošlite im fantastické domáce karamelky, po ktorých sa budú blizovať až za ušami.

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x