Domáce slané fornetti

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Kupovali ste si občas fornetti? Jemné, chrumkavé pečivo s rôznymi náplňami, to mu sa nedá len tak odolať. Ak ste občas uvažovali, že by ste ich doma skúsili upiecť, možno vám dobre poslúži práve tento recept.

    Budeme potrebovať:

    lístkové cesto 500 gramov

    250 gramov salámy v celku

    1 cibuľa

    syr bambíno alebo iný syrokrém

    2-3 strúčiky cesnaku

    2 a pol lyžice kečupu

    soľ

    korenie

    oregano

    Postup:

    Salámu pomelieme v mlynčeku (prípadne v kuchynskom robote) a pridáme cibuľu, cesnak, kečup a dochutíme soľou, korením a oreganom. Vzniknúť by nám mala zmes, ktorá pripomína nátierku. Postupne primiešame aj syr.

    S lístkovým cestom je to len a len na vás. Postupovať môžete podľa toho, aký tvar majú fornetti mať. Môžete urobiť taštičky, slimáky alebo buchtičky. Je to len a len na vás. My si pripravíme buchtičky.

    Cesto si predelíme na 4 časti a vyvaľkáme na pásy. Potrieme kečupom, môžeme posypať ešte oreganom alebo pizza korením a na polovicu natrieme našu salámovú nátierku. Cesto dvakrát prehneme a popredeľujeme na jednotlivé buchtičky. Dajte si pozor, aby boli dobre uzavreté všetky konce. Na vrchu môžeme urobiť zárezy. Fornetti potrieme žĺtkom, posypeme sezamom a drvenou rascou. Pečieme na 200 až 220 stupňov približne 10 minút do zlata. Dobrú chuť.

    facebook/Marián Kamas

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

    Náš tip

    • Fornetti si môžete pripraviť aj na sladko. Stačí, keď ich naplníte obľúbeným lekvárom, tvarohom alebo čokoládovou zmesou.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x