Domáce žemľové knedličky: Vďaka tomuto receptu mi konečne vyšli a boli vynikajúce

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Aj vy patríte k tým, ktorí majú pred prípravou domácich knedličiek rešpekt? S pokorou priznávame, že podobne to bolo aj u nás, no tento recept nám dodal odvahu, otvoril oči a vďaka nemu sme zistili, čo je to skutočné domáce jedlo. Vyskúšajte, neoľutujete!

    Budete potrebovať:

    cca 10-12 starších rožkov

    1-1½ šálky teplého mlieka

    3 vajcia

    2 PL nasekanej petržlenovej vňate

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Rožky, alebo podobné množstvo staršieho chleba dajte do veľkej misy, môžete ich natrhať. Zalejte ich teplým mlieko. Rukami mieste mlieko do pečiva, aby sa dobre vpilo. Potom odložte na polhodinku odstáť.

    Keď je pečivo nasiaknuté mliekom, vymieste rukami husté cesto. Do cesta primiešajte po jednom vajcia. Ak sa vám zdá cesto suché, jednoducho pridajte trochu mlieka. Ak je naopak riedke, pridajte podľa potreby hrubú múku. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie a dobre zamiešajte.

    Do veľkého hrnca si dajte zovrieť vodu, ktorú nezabudnite osoliť. Z cesta formujte guľôčky ľubovoľnej veľkosti a hádžte ich do vriacej vody. Ideálne je, ak si vyformujete všetky guľôčky vopred a potom ich do vriacej vody hodíte naraz. Stíšte plyn a na miernom ohni ich varte asi 15-20 minút. Občas ich jemne premiešajte. Po uvarení knedličky sceďte cez sitko a polejte troškou slnečnicového oleja aby sa nezlepili.

    Pripraviť si môžete aj ochutené knedličky a to tak, že do rožkového cesta pridáte napríklad nasekanú cibuľku, kocky šunky, alebo klobásky. Na prípravu cesta však rozhodne nepoužívajte mäkký alebo sendvičový chlieb. Z takého sa väčšinou spraví mľazgavé cesto, ktoré nedrží tvar a vo vode sa rozpadá. Používajte preto výlučne klasické staršie rožky, alebo obyčajný chlieb. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), whats4eats.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x