Domáci kečup

( 3 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Milovníci paradajok, pozor! Sezóna červeného šťavnatého pokladu sa blíži a s ňou aj obdobie spracovávania domácej úrody. Ak ste majiteľom záhrady, ktorá sa pýši krásnymi červenými paradajkami, pripravte si z nich najlepší domáci kečup pod slnkom. Načo by ste kupovali polotovary plné éčok, keď si viete pripraviť zdravšiu a lepšiu variantu?

    Prírodné ingrediencie chutia vždy lepšie, než tie umelé. Akokoľvek dobré sú kečupy z regálov potravín, na domácu parádu nemá nič.

    Budeme potrebovať:

    3 kg paradajok

    500 g jabĺk

    250 g cibule

    1 PL soli

    1,5 šálky kryštálového cukru

    čierne korenie a mletá paprika podľa chuti

    Postup prípravy:

    Všetku zeleninu si narežeme na kocky a varíme, pokým nebude všetko vrátane cibule celkom mäkké. Uvarenú zeleninu vlejeme do mixéra a pomixujeme na jemnú zmes. Pomixovanú zmes vrátime do hrnca a varíme, kým poriadne nezhustne, čo potrvá približne 40-50 minút. Počas varenia pridáme soľ, cukor, korenie a mletú papriku a ak máte radi kyslejší kečup, môžete pridať aj jablčný ocot podľa chuti. Keď kečup zhustne, nalejeme ho do pohárov a uzatvoríme, ako pri zaváraní ovocia.

    takprosto.cc

    Chuť kečupu závisí často krát aj od odrody jabĺk a paradajok. Oboje totiž môžu byť jeden rok kyslejšie, druhý rok zasa sladšie. Preto nezabúdajte ochutnávať a dochucujte, pokým nebude kečup presne podľa vašich predstáv. Prajeme veľa šťastia pri varení a dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x