Domáci koláč s trojitou ovocnou plnkou

    (2 / 5)

    Keď príde čas na koláče je náročné rozhodnúť sa, akou plnkou ich naplniť. Nerozhodnosť je hlavnou príčinou, prečo vymýšľame stále nové a nové recepty a tie staré zakladáme do kuchárskej knižky. Máme pre vás niečo nové, netradičné a predsa jednoduché.

    Tento neobvyklý koláč z plnených taštičiek si obľúbi celá vaša rodina nielen pre jeho chuť, ale aj pre jeho vzhľad. Je fantastický. Kto ho raz pripraví, nikdy neobanuje.

    Budete potrebovať:

    2 vajcia

    200g masla

    250g kyslej smotany

    150g kryštálového cukru

    ½ ČL škorice

    500g polohrubej múky

    1 balíček vanilkového cukru

    200g konzervovaných čerešní

    200g konzervovaných broskýň

    2 jablká

    1,5 ČL prášku do pečiva

    1 žĺtok

    Postup prípravy:

    Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom, celými vajíčkami a kyslou smotanou. K zmesi pridajte múku s práškom do pečiva. Vypracujte hladké a pružné cesto, vložte ho do misky a dajte do chladničky odpočívať.

    sovkusom.ru

    Medzitým si pripravte náplň. Z konzervovaného, alebo zaváraného ovocia zlejte šťavu. Čerešne rozrežte na polovicu a broskyne pokrájajte na menšie kúsky. Na rovnaké kúsky pokrájajte aj jablká. Jablká potom hoďte na panvicu s trochou škorice a cukru, aby zmäkli a aby sa zatiahli.

    sovkusom.ru

    Z chladničky vyberte cesto a vyvaľkajte ho na hrúbku cca 0,5cm. Potom formičkou vyrežte kolieska. Do stredu každého kolieska dajte ovocnú plnku a potom preložte na polovicu a cesto zlepte tak, aby ovocná plnka nevytekala.

    sovkusom.ru

    Pirôžky naložte striedavo podľa chutí vedľa seba do zapekacej misky vymastenej maslom.

    sovkusom.ru

    Potrite roztrepaným žĺtkom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na cca 30-40 minút do zlatista. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x