Domáci krémeš

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Zákusok, ktorý aspoň raz v živote ochutnal každý na svete, má mnoho podôb a nikto poriadne nevie, ktorá je tá pôvodná. S obľubou ho pečú všetky gazdinky bez rozdielu v zručnosti a vždy sa vydarí. Viete o akom zákusku je reč?

Receptúra krémeša sa traduje niekoľko storočí. Akokoľvek máme radi iné a modernejšie zákusky, vanilkovo šľahačkový skvost z pultov cukrární nevytlačia. Krémeš je jedinečný spojením lahodnej vanilky s jemnou smotanou. Recept na vynikajúci domáci krémeš, ktorý bude chutiť ako z najlepšej cukrárne, je tu pre vás. Vyskúšate ho spolu s nami?

Budeme potrebovať:

1 lístkové cesto

100g horkej čokolády

1 PL oleja

Na krém:

6 bielkov

100g kryštálového cukru

4 vanilkové pudingy (uprednostňujeme Zlatý klas, pretože perfektne drží tvar)

100g práškového cukru

2 balíčky vanilínového cukru

1,5 l vody

Na šľahačku:

500ml smotany

štipka soli

1 PL práškového cukru

Na polevu:

200g čokolády

1 PL oleja

Postup prípravy:

Ako prvé si upečieme lístkové cesto.

youtube.com

Upečené musíme mať, samozrejme, 2 kusy lístkových plátov. Pláty necháme celkom vychladnúť. 100g horkej čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli a potrieme ňou jeden plát lístkového cesta, to bude spodný diel zákusku.

V miske zmiešame bielky s kryštálovým cukrom a pridáme štipku soli a dobre ich vyšľaháme.

fuszereslelek.nlcafe.hu

V primeranom množstve vody si dôkladne rozmiešame pudingový prášok, práškový cukor a vanilkový cukor, a keď je zmes bez hrudiek vlejeme aj zvyšnú vodu. Začneme krém variť. Miešame, až pokým nám nevznikne veľmi hustý krém.

scvalleymommies

Do hotového pudingového krému pridáme vyšľahané bielky a necháme variť ešte asi 3 minúty. Pozor, už keď začne puding hustnúť, znížte teplotu na najslabší plameň, aby sa vám puding nezačal lepiť na dno hrnca. Keď je krém hotový, necháme ho vychladnúť.

Medzitým si vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom.

Na lístkové cesto potreté čokoládou natrieme vanilkový krém a dôkladne upravíme, aby bolo rovný. Keď pekne navrstvíme krém, bude mať aj zákusok po rozkrojení krásny rez. Na vanilkový krém pridáme a dôkladne rozotrieme smotanu. Celý koláč prikryjeme čistým lístkovým cestom.

sutnijo.hu

Vo vodnom kúpeli si roztopíme 200g čokolády s lyžicou oleja a ešte horúcu nalejeme na vrchné cesto. Celý zákusok necháme v chladničke dobre stuhnúť a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), extremesilverblog.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x