Domáci mäkký syr

( 1 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Tento nezvyčajný recept je určený najmä pre milovníkov domácich syrov. Nie nadarmo sa vo väčšine domácností preferuje syr ako produkt prospešný pre zdravie. Žiaľ, z potravín si domov nosíme najmä syry umelo dochucované, plné éčok a konzervačných látok. To však nemusíme. Nie je nad jedlo, ktoré si pripravíme doma a s láskou.

    Pripravte si doma ochutený mäkký syr s kyslou smotanou a jogurtom. Krémovú pochúťku môžete konzumovať na raňajky, ale aj na večeru. Perfektne zasýti a nezaťaží žalúdok. Navyše bude domáca dochutená len tým, čo sami dovolíte.

    Budete potrebovať:

    500ml kyslej smotany (čo najtučnejšej)

    500ml smotanového jogurt

    niekoľko stebielok kôpru

    1 strúčik cesnaku

    soľ od chuti

    Postup prípravy:

    Pripravte si bavlnenú handričku, alebo gázu, no tú zložte 5-6 krát cez seba. Handričku alebo poprekladanú gázu vložte do cedidla na cestoviny. Zmiešajte jogurt, smotanu, pridajte soľ a hmotu nalejte do cedidla vystlaného handričkou. Cedidlo dajte cez hrniec, aby mohla prebytočná tekutina z cedidla odkvapkávať. Prikryte zmes pokrievkou, alebo utierkou a dajte na dva dni do chladničky. Po tomto čase hmotu vyberte a vytvarujte do bochníka. Ten vyváľajte v nasekanom kôpri zmiešanom s pretlačeným cesnakom, ktorý zvýši ostrosť chutí. Mäkký domáci syr môžete konzumovať na sto spôsobov a s čím len chcete. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

     

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x