Domáci ochutený tavený syr

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Milujete tavené syry, či smotanové nátierky? Potom je tu recept, ktorý vás očarí a budete ho robiť s menšími obmenami stále dokola. Dá sa pripraviť v rôznych chuťových vyhotoveniach a zamiluje si ho celá rodina. Pritom vám k nemu celkom postačí pol kila tvarohu.

    Budete potrebovať:

    500 g tučného hrudkovitého tvarohu

    1 vajce

    1 ČL sódy bikarbóny

    100 g masla

    soľ podľa chuti

    Postup prípravy:

    Malý hrniec si do polovice naplňte vodou a prikryte, kým voda nezovrie. Medzitým si pripravte tvaroh. Tvaroh zmiešajte v kovovej miske s vajcom a sódou a dobre premiešajte. Nechajte si rozpustiť maslo a pridajte ho k tvarohu, vymiešajte hladkú hmotu podobnú cestu. Sódu pridávame do tvarohu preto, aby sa roztavil. Bez nej by ostal tuhý aj keby ste ho varili celý týždeň. Práve sóda zabezpečí taviteľnosť a elasticitu výsledného produktu.

    Keď voda v hrnci zovrela, položte naň kovovú misku a dbajte na to, aby sa jej dno nedotýkalo vriacej vody v hrnci. V parnom kúpeli tvarohovú zmes roztavte, až kým nebude celkom hladká a elastická. Potom misku odstráňte z parného kúpeľa a dosoľte a okoreňte podľa toho ako máte radi. My pridávame aj bylinky, no niekto dáva aj chren, či šunku.

    Syr dajte do plastovej alebo sklenej formy, ktorá sa dá uzatvoriť. Nechajte ho vychladiť a potom ho skladujte v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x