Domáci pudingový koláč

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Milovníci pudingových zákuskov, pozor! Je tu ďalšia dobrotka, ktorú stojí za to vyskúšať. Pudingové dezerty sú rýchle, dobre držia pokope a sú extrémne chutné. Neuveriteľná mňamka pre malých aj veľkých vás úplne dostane. Navyše, táto je z fantastického domáceho pudingu, takže okrem toho, že je dezert dobrý, je aj zdravý.

Ak ste si ešte nenachystali mlieko, utekajte to napraviť. Kým vaši blízki prídu z práce a zo školy, zákusok bude dávno vychladený a pôjdu sa ním zadusiť. Budete potrebovať minimum špeciálnych ingrediencií. Ak máte vždy po ruke balíček sušienok, môžete hneď začať s prípravou.

Budete potrebovať:

500ml mlieka + 125ml mlieka

100g krupice

80g kryštálového cukru

1 balíček vanilínového cukru

10g masla

1 PL kakaa

250-300g sušienok

Postup prípravy:

500ml mlieka priveďte do varu spolu s maslom a cukrom. 125ml mlieka zmiešajte s krupicou. Keď sa mlieko s maslom a cukrom prevarí, opatrne doň primiešajte mlieko s krupicou a na miernom ohni miešajte, až kým mliečna zmes nezačne hustnúť. Dobre premiešajte a odstavte z ohňa.

Menší plech si vyložte sušienkami. Navrch natrite ešte teplý domáci puding. Dôkladne rozotrite do všetkých kútov a naň položte ďalšiu vrstvu sušienok. Medzitým do pudingovej zmesi vsypte polievkovú lyžicu kakaa a dobre všetko zmiešajte. Kakaový puding vylejte na druhú vrstvu sušienok a opäť pekne rozotrite. Navrch položte ďalšiu vrstvu sušienok a dajte dezert chladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny. Podávajte so šľahačkou alebo ovocím. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x