Domáci turecký med

    (5 / 5)

    Máte radi turecký med? Táto pochúťka pochádza pôvodne zo Španielska a prvá zmienka o ňom bola medzi rokmi 1100-1150. Práve teraz, keď je sezóna jarmokov si túto pochúťku môžeme dopriať. Ak si však chcete turecký med vychutnať kedykoľvek počas roku, máme pre vás recept na špičkový domáci.

    Budeme potrebovať:

    3 bielka

    180 gramov práškového cukru

    100 gramov medu

    120 gramov kešu orechov

    kôra z pomaranča a citrónu

    Postup:

    Med si dáme do misky, ktorú dáme nad paru a teda nad hrniec s vriacou vodou. Pomaly ho rozpúšťame a miešame. V miske si vyšľaháme bielky s cukrom a kôrou. Do snehu postupne pridávame horúci roztopený med a na záver pridáme kešu orechy. Turecký med si dáme do téglikov alebo do misiek a necháme vychladiť v chladničke. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x