Dusená červená šošovica

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Dusená šošovica sa dá konzumovať samotná, ale aj aj príloha k mäsu. Moju najobľúbenejšou je pri dusenom mäse, ale máme ju radi aj k čerstvému pečivu na večeru. Ako príloha sa dá kombinovať napríklad s ryžou.

    wszystkocokocham.com

    Budeme potrebovať:

    500 g červenej šošovice

    trochu paradajkového pretlaku, alebo paradajok z konzervy

    2 strúčiky cesnaku

    2 ks mrkvy

    1 ks cibule

    2 bobkové listy

    5 zŕn celého korenia

    1 ČL rasce

    1 ČL mletej sladkej papriky

    1 ČL garam masaly

    1 ČL kurkumy

    ½ ČL provensálskeho korenia

    čilli podľa chuti

    soľ a korenie podľa chuti

    olej

    Postup prípravy:

    Cibuľu si jemne nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme všetky koreniny a smažíme ešte asi 2 minúty. Očistíme si mrkvu, nakrájame na tenké plátky a prerežeme na polovicu, potom pridáme k cibuli a koreninám. Opláchneme si šošovicu, pridáme ju do zmesi a zalejeme vodou tak, aby bola celá namočená. Varíme do mäkka. Po uvarení pridáme trochu pretlaku (ale len toľko, aby šošovicu nestratila konzistenciu prílohy), pretlačíme cesnak, dochutíme soľou a čilli. Prajeme dobrú chuť!

    doradcasmaku.pl

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), doradcasmaku.pl

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x