Dvojfarebná babičkina bábovka

( 1.5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Máte radi bábovku? Myslím si, že sa jedná o preslávený a veľmi obľúbený dezert, ktorý mávame na stole pomerne často. Dvojfarebná bábovka je niekedy poriadna výzva. Vždy tak trochu tŕpnem, či sa biela a čokoládová časť nezmiešajú. V tomto recepte sa vám to nestane!

    przyslijprzepis.pl

    Budeme potrebovať:

    Kakaová časť:

    3/4 hrnčeka polohrubej múky

    1/4 hrnčeka kakaa

    1/2 hrnčeka cukru

    1 práškový cukor

    štipka soli

    5 PL oleja

    2 veľké vajíčka

    1/2 hrnčeka kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

    Svetlá časť:

    1 plechovka sladkého kondenzovaného mlieka

    11/2 hrnčeka mlieka

    6 vajíčok

    1 lyžička vanilkového cukru alebo extraktu.

    Postup:

    Najskôr si pripravíme kakaovú časť. V miske si zmiešame múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ. Všetky suché ingrediencie dobre premiešame. Následne pridáme smotanu, olej a vajíčka a krátko, no dobre premiešame. Dno plechu si vymastíme a môžeme tam naliať cesto.

    Následne si v miske pripravíme svetlú časť. Kondenzované mlieko zmiešame s mliekom a vajíčkami. Dobre vymiešame do hustého cesta a opatrne nalejeme na kakaovú hmotu. Celú formu môžeme dať na plech, do ktorého vlejeme asi liter teplej vody. Dáme do rúry a pečieme asi 45 minút na cca 180 stupňoch Celzia.

    Ešte predtým, ako bábovku vyklopíme, necháme ju v chladničke stuhnúť asi 4 hodiny. Dobrú chuť.

    przyslijprzepis.pl

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), przyslijprzepis.pl

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x