Fajnové klobásky ala čevapčiči

    Loading...
    (0 / 5)

    Podobajú sa na naše čevapčiči, no predsa sú v niečom iné. Poznali ich už v staroveku, no svoju najväčšiu slávu získali v období stredoveku a odvtedy sa s menšími obmenami tradujú dodnes. Získali si nejedného gurmána a sme presvedčení, že tento recept vás dostane, najmä ak ste milovníci dobrého mäska.

    Budete potrebovať:

    700 g bravčového mäsa

    300 g hovädzieho mäsa

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    2 ČL mletej papriky

    štipka sódy bikarbóny

    2 ČL škrobu

    ½ šálky mlieka

    1 cibuľa

    2-3 bobkové listy

    8-10 strúčikov cesnaku

    slnečnicový olej na vyprážanie

    Postup prípravy:

    V mlynčeku na mäso si pomeľte ľubovoľný kus bravčoviny a hovädziny, pridajte pretlačený cesnak, sódu bikarbónu, soľ, papriku, čierne korenie a škrob. Všetko dobre premiešajte a prilejte mlieko. Opäť dobre zamiešajte a odložte odstáť do chladničky na niekoľko hodín.

    V mlynčeku na mäso si nastavte nástavec na prípravu klobások, ruky si vopred naolejujte, aby sa vám vyjdené klobásky na ne nelepili. Ak nemáte takýto nástavec, klobásky jednoducho vymodelujte v rukách šúľaním.

    sovkusom.ru

    Klobásky dajte do panvice s rozohriatym slnečnicovým olejom a smažte do zlatista.

    sovkusom.ru

    Keď je mäso zvrchu zlatisté, stíšte oheň, pridajte olej a panvicu prikryte pokrievkou, aby sa mäso spravilo aj zvnútra.

    Medzitým si nakrájajte cibuľu na kolieska a spolu s bobkovým listom ju pridajte k smažiacim sa klobáskam. Panvicu potom opäť zakryte a nechajte mäso dorobiť približne 30 minút.

    sovkusom.ru

    Mititei podávajte s vareným hráškom a zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x