Famózne pizzové rolky so salámou a feferónmi

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Milovníci pizze zbystrite pozornosť. Máme tu niečo, čím vás určite potešíme. Jednoduché pizzové rolky, ktoré poslúžia aj ako chutná večera a zároveň dokážu plnohodnotne nahradiť obložené chlebíčky, keď k vám príde návšteva.

Jednohubky, či chrumkavá večera, tieto pizzové rolky vám zachutia, až sa budete oblizovať. Nebudete k tomu potrebovať nič extra. Len dobrú náladu, trpezlivosť a veľa dobrého korenia.

Budeme potrebovať:

200ml teplej vody

1 kocka droždia

400g hladkej múky

2 PL olivového oleja

štipka soli

múka na posypanie pracovnej dosky

kolieska salámy podľa chuti

tvrdý strúhaný syr podľa chuti – ideálne kombinácia čedar, mozarella a parmezán

1 vyšľahané vajíčko

zmes korenia na pizzu

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravíme cesto na pizzu. Do teplej vody si rozmrvíme kocku droždia a kým nám droždie kvasí, v mise si preosejeme múku, pridáme olivový olej a soľ a vzápätí prilejeme aj droždie s vodou. Dobre premiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme približne polhodinku podkysnúť na teplom mieste.

 

Z cesta si odštipneme 6 približne rovnakých kúskov. Každý zvlášť necháme ešte asi 5 minút odpočívať. Potom jednotlivé kúsky cesta vyvaľkáme na menší obdĺžnik rovnakého tvaru hrubý cca 1-2cm.

jamiecooksitup.net
jamiecooksitup.net

Na obdĺžnik naukladáme salámu. Niekomu viac chutí štipľavá a v hrubšej vrstve, niekto má radšej menej salámy, preto množstvo plnky uvážte podľa toho, ako to máte radi.

jamiecooksitup.net

Salámu posypeme zmesou postrúhaných syrov.

jamiecooksitup.net

Potom cesto začneme opatrne rolovať.

jamiecooksitup.net

Keď je cesto zrolované, nezabudneme zlepiť končeky, aby nám v rúre nezačal vytekať syr.

jamiecooksitup.net

Bochníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme korením na pizzu. Pred vložením do rúry narežene zvrchu cesto, ale len toľko, aby sme ho neprerezali až k plnke.

jamiecooksitup.net
jamiecooksitup.net

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút. Cesto pre istotu kontrolujeme, aby sa nám nestalo, že sa nám príliš prepečie.

jamiecooksitup.net

Po upečení necháme bochníky trochu vychladnúť a ešte teplé krájame na menšie kúsky. Prajeme dobrú chuť!

jamiecooksitup.net

zdroj: babskeveci.sk (Monika), jamiecooksitup.net

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x