Famózne pizzové rolky so salámou a feferónmi

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Milovníci pizze zbystrite pozornosť. Máme tu niečo, čím vás určite potešíme. Jednoduché pizzové rolky, ktoré poslúžia aj ako chutná večera a zároveň dokážu plnohodnotne nahradiť obložené chlebíčky, keď k vám príde návšteva.

    Jednohubky, či chrumkavá večera, tieto pizzové rolky vám zachutia, až sa budete oblizovať. Nebudete k tomu potrebovať nič extra. Len dobrú náladu, trpezlivosť a veľa dobrého korenia.

    Budeme potrebovať:

    200ml teplej vody

    1 kocka droždia

    400g hladkej múky

    2 PL olivového oleja

    štipka soli

    múka na posypanie pracovnej dosky

    kolieska salámy podľa chuti

    tvrdý strúhaný syr podľa chuti – ideálne kombinácia čedar, mozarella a parmezán

    1 vyšľahané vajíčko

    zmes korenia na pizzu

    Postup prípravy:

    Ako prvé si pripravíme cesto na pizzu. Do teplej vody si rozmrvíme kocku droždia a kým nám droždie kvasí, v mise si preosejeme múku, pridáme olivový olej a soľ a vzápätí prilejeme aj droždie s vodou. Dobre premiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme približne polhodinku podkysnúť na teplom mieste.

     

    Z cesta si odštipneme 6 približne rovnakých kúskov. Každý zvlášť necháme ešte asi 5 minút odpočívať. Potom jednotlivé kúsky cesta vyvaľkáme na menší obdĺžnik rovnakého tvaru hrubý cca 1-2cm.

    jamiecooksitup.net
    jamiecooksitup.net

    Na obdĺžnik naukladáme salámu. Niekomu viac chutí štipľavá a v hrubšej vrstve, niekto má radšej menej salámy, preto množstvo plnky uvážte podľa toho, ako to máte radi.

    jamiecooksitup.net

    Salámu posypeme zmesou postrúhaných syrov.

    jamiecooksitup.net

    Potom cesto začneme opatrne rolovať.

    jamiecooksitup.net

    Keď je cesto zrolované, nezabudneme zlepiť končeky, aby nám v rúre nezačal vytekať syr.

    jamiecooksitup.net

    Bochníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme korením na pizzu. Pred vložením do rúry narežene zvrchu cesto, ale len toľko, aby sme ho neprerezali až k plnke.

    jamiecooksitup.net
    jamiecooksitup.net

    Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút. Cesto pre istotu kontrolujeme, aby sa nám nestalo, že sa nám príliš prepečie.

    jamiecooksitup.net

    Po upečení necháme bochníky trochu vychladnúť a ešte teplé krájame na menšie kúsky. Prajeme dobrú chuť!

    jamiecooksitup.net

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), jamiecooksitup.net

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x