Fašírky z mletého mäsa s cibuľovými krúžkami

    (4 / 5)

    Pečená cibuľka, to je lahôdka, však? O to väčšia, ak ju pečiete v kombinácii s ďalšími chutnými surovinami. V tomto prípade ide o mleté mäso, ktoré je zapečené na spôsob placiek s cibuľou navrchu. Ak ste ešte nechutnali fakt dobrý recept, tento stojí za to!

    Budete potrebovať:

    500g mletého bravčového mäsa

    100g chleba (alebo strúhanky)

    100ml mlieka

    3 strúčiky cesnaku

    3 vajcia

    2 cibule

    1 paradajka

    6 PL kyslej smotany

    2 PL kečupu

    100g plátkového syra

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Chlieb namočte na pár minút do mlieka, potom ho vyžmýkajte. Pridajte k mletému mäsu, pretlačte cesnak, vajíčka, pridajte soľ a korenie. Vymiešajte mäsovú zmes a v guľôčkach naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Potom dlaňou alebo pohárom na guľôčky pritlačte a spravte placku. Navrch dajte cibuľové krúžky a nechajte piecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút.

    Medzitým si pripravte dresing z kyslej smotany a kečupu. Natrite ho z oboch vnútorných strán na prepolené žemle, do stredu uložte mäso so zapečenou cibuľou, dajte plátok syra, paradajku. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x