Fettuccine s bravčovou panenkou

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Bravčovina sa čoraz častejšie používa aj pri príprave cestovín, čo v minulosti nebolo celkom štandardné. Napriek tomu, že sa táto kombinácia trochu záznavala, labužníci jej prišli na chuť a v súčasnosti sa bežne nachádza v jedálnych lístkoch talianskych reštaurácií. Najlepšie sa hodí k obľúbeným fettuccine, čiže širokým rezancom.

    justcoolidea.ru

    Na tento recept budeme potrebovať:

    500g bravčovej panenky

    400 g fettuccine (široké rezance)

    smotana na šľahanie podľa chuti

    cesnak

    1 cibuľa

    olej

    petržlen alebo bazalka

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Na panvici si predhrejeme olej a pridáme naň bravčovú panenku. Restujeme zo všetkých strán na miernom ohni, aby sa spravila. Keď mäso začne hnednúť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Dochutíme soľou a korením a necháme prebehnúť teplom kým panenka nebude pripravená podľa toho, ako ju máte radi.

    Keď je mäso hotové podľa vašich predstáv (u nás ju robíme stredne prepečenú), pridáme trochu šľahačkovej smotany a necháme vyredukovať. Ak sa vám zdá omáčka riedka, pridajte maslo. K omáčke pretlačíme cesnak. Mäso si odložíme nabok, cestoviny premiešame so smotanovou omáčkou a servírujeme tak, že mäsko položíme navrch cestovín a posypeme petržlenovou vňaťou, alebo bazalkou.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x