Fitness bábovka s ovsenými vločkami

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

V tomto recepte nájdete všetky ingrediencie, ktoré jeden dobrý dezert potrebuje a dokonca v diétnej verzii. Pýtate sa ako? Jednoducho múku nahradíte ovsenými vločkami a cukor medom. Ale upozorňujem vás, jediná nevýhoda bábovky je tá, že keď ju raz ochutnáte budete chcieť stále viac.

bab4
nosalty.hu

Budeme potrebovať:

350 g jabĺk

400 g ovsených vločiek

10 g soli

2 PL olivového oleja

220 bieleho jogurtu

5 g škorice

120 g medu

3 vajcia

2 PL kakaového prášku

orechy, mandle a hrozienka podľa chuti

Postup:

Jablká ošúpeme, zbavíme jadier a nastrúhame. Tyčovým mixérom ich vymiešame na jemnú zmes. Ovsené vločky podobne rozdrvíme mixérom, alebo pomelieme.

Žĺtka oddelíme od bielkov a následne žĺtka zmiešame s medom. K zmesi postupne pridávame jablká, ovsené vločky, soľ, olej, jogurt a škoricu. Poriadne vymiešame a k zmesi  opatrne pridávame vyšľahané bielka so štipkou soli.

Cesto si rozdelíme na dve časti: 2/3 z neho odložíme nabok a k zostávajúcej 1/3 primiešame kakao. Môžete pridať aj orechy alebo sušené ovocie podľa chuti.

Formu s priemerom 23 cm vymastíme kokosovým olejom a vysypeme prachom z ovsených vločiek. Striedavo vylievame najprv kakaové cesto a na to cesto bez kakaa.

Bábovku pečieme na 150°C približne 55-60 minút. Podávame ju s domácim lekvárom alebo len tak ku káve. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), topreceptek.hu

Náš tip:

  • Hotové jablkové pyré namiesto jabĺk vám ušetrí čas.

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x