Fitness bábovka s ovsenými vločkami

    Loading...
    (5 / 5)

    V tomto recepte nájdete všetky ingrediencie, ktoré jeden dobrý dezert potrebuje a dokonca v diétnej verzii. Pýtate sa ako? Jednoducho múku nahradíte ovsenými vločkami a cukor medom. Ale upozorňujem vás, jediná nevýhoda bábovky je tá, že keď ju raz ochutnáte budete chcieť stále viac.

    bab4
    nosalty.hu

    Budeme potrebovať:

    350 g jabĺk

    400 g ovsených vločiek

    10 g soli

    2 PL olivového oleja

    220 bieleho jogurtu

    5 g škorice

    120 g medu

    3 vajcia

    2 PL kakaového prášku

    orechy, mandle a hrozienka podľa chuti

    Postup:

    Jablká ošúpeme, zbavíme jadier a nastrúhame. Tyčovým mixérom ich vymiešame na jemnú zmes. Ovsené vločky podobne rozdrvíme mixérom, alebo pomelieme.

    Žĺtka oddelíme od bielkov a následne žĺtka zmiešame s medom. K zmesi postupne pridávame jablká, ovsené vločky, soľ, olej, jogurt a škoricu. Poriadne vymiešame a k zmesi  opatrne pridávame vyšľahané bielka so štipkou soli.

    Cesto si rozdelíme na dve časti: 2/3 z neho odložíme nabok a k zostávajúcej 1/3 primiešame kakao. Môžete pridať aj orechy alebo sušené ovocie podľa chuti.

    Formu s priemerom 23 cm vymastíme kokosovým olejom a vysypeme prachom z ovsených vločiek. Striedavo vylievame najprv kakaové cesto a na to cesto bez kakaa.

    Bábovku pečieme na 150°C približne 55-60 minút. Podávame ju s domácim lekvárom alebo len tak ku káve. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), topreceptek.hu

    Náš tip:

    • Hotové jablkové pyré namiesto jabĺk vám ušetrí čas.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x