Francúzske zemiaky trochu inak

( 4.5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Aj vám sa pri pomyslení na párky začnú spájať všetky tie nepríjemné spomienky zo školskej jedálne? Tento recept taký určite nebude. Fantastické zapečené zemiačiky v smotane a so syrom, štipľavé párky len oživia a dodajú im vynikajúcu korenistú chuť. Rýchla a chutná večera môže byť na stole už za polhodinu!

    Budete potrebovať:

    6 pikantných párkov

    5 väčších zemiakov

    100 g tvrdého syra

    3 PL kyslej smotany

    2 vajíčka

    2 strúčiky cesnaku

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Zemiaky si umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Bielka oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh. Do žĺtkov pridajte korenie, soľ a pretlačený cesnak. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle a množstvo rozdeľte na dve časti. Prvú zmiešajte so žĺtkami a za stáleho miešania k zmesi prisypte nastrúhané zemiaky. Pridajte smotanu a dobre zamiešajte. Pridajte bielka a naposledy jemne zamiešajte. Na dno zapekacej misky naukladajte celé párky a zalejte ich zemiakovou zmesou. Navrch nastrúhajte syr a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40 minút. Podávame horúce s čerstvou zeleninou a posypané nasekanou vňatkou. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x